PRP plazma

PRP (PLATELET RICH PLASMA)

PRP ili PLATELET RICH PLASMA je revolucionaran, prirodan postupak pomlađivanja i regeneracije kože pomoću vlastitih matičnih stanica i faktora rasta koji se uzimaju iz direktno iz vaše krvi. 
Kod nas u ordinaciji radimo najmoderniji način izdvajanja plazme PRGF Endoret. Njime potpuno izbacujemo leukocite iz krvi i nemamo tzv. vampirski efekt nego je lice potpuno čisto nakon tretmana.

Endoret plazma - od nas, za nas :)

Što je to Endoret(PRGF) tehnologija?
To je biomedicinska tehnologija patentirana od strane BTI-a koji iz minimalnog volumena krvi pacijenta, omogućuje izolaciju i koncentraciju faktora rasta i drugih proteina koji su odgovorni za obnovu i regeneraciju tkiva koja će se koristiti u liječenju. Kroz navedeno, primjena Endoret® potiče, ubrzava i poboljšava proces popravka oštećenog tkiva tijekom ozljede. Čimbenici rasta su proteini koji imaju bitnu ulogu u procesu obnavljanja i regeneracije tkiva jer započinju lančanu reakciju bioloških učinaka poput stanične proliferacije i diferencijacije, generacije krvnih žila (angiogeneza) i migracije stanica na područja gdje je potrebna regeneracija (kemotaksija ). Nijedan egzogeni element ne može upravljati tako učinkovito svim tim procesima. Endoret® je najnapredniji autologni sustav za dobivanje plazme bogate trombocitima i potvrđen je i za njegovu učinkovitost u poticanju i ubrzavanju regeneracije tkiva, kao i za biološku sigurnost, a objavljen je u preko stotinu znanstvenih radova u specijaliziranim časopisima i predstavljen je na stotinama nacionalnih i međunarodnih kongresa.

Zbog starenja koža gubi kolagen, elastin, hijaluronsku kiselinu i sposobnost zadržavanja vlage. Zbog toga postaje suha, tanka i opuštena. Kod PRP koristimo specifične faktore rasta iz krvi koji znatno poboljšavaju kvalitetu, teksturu i tonus kože. Osim toga potiču proliferaciju fibroblasta i keratinocita koji sudjeluju u proizvodnji kolagena i keratina, krv sadržava esencijalne i specifične faktore rasta koji imaju važnu ulogu i u reparaciji oštećenih te stvaranju novih krvnih žila. Osim rejuvenacije kože i poboljšanja prokrvljenosti kože, oni sudjeluju i u reparaciji oštećenog tkiva, zacjeljivanju rana te potpomažu rast stanica. Osim u estetskoj medicini vrhunske rezultate imamo i u:
  • dentalnoj medicini, pogotovo u implantologiji i sinus lift procedura liječenje defekata, kod fiksacije graftova 
  • za brže i jače cjeljenje rana i opeklina 
  • liječenju lokomotornog sustava, pogotovo kod sportskih ozljeda, oštećenja hrskavice, tetiva i mišića te bolova lokomotornog sustava 
  • liječenju reumatskih degerativnih bolesti te kod bolesti zglobova i kralježnice 
  • u estetskoj medicini koristimo ga za rejuvenaciju i biorevitalizaciju kože, korekciju i poboljšanje izgleda lica, dekoltea i ruku, brisanju znakova starenja kože, zaglađivanju površine kože, popunjavanje bora na licu te korekciju ožiljaka od akni ili strija. 
Prije samog tretmana izvadit ćemo 10 do 15 ml vaše krvi. Nakon toga, doktor posebnom tehnikom odvaja plazmu od ostalih sastojaka vaše krvi i aplicira je na planirana mjesta lica. Najmoderniji način izdvajanja plazme PRGF Endoret uređajem, bez leukocita iz krvi. To spriječava tzv. vampirski efekt, pritom ostavljajući lice potpuno čisto nakon tretmana.

PRP - pomlađivanje vlastitom krvlju/plazmom

PRP - pomlađivanje vlastitom plazmom

Search